洸庭 ・ KOHTEI

as Director of SANDWICH Inc. 

sandwich-cpca.net

 KOHTEI is an art pavilion built in Shinshoji Zen Museum and Gardens within the campus of Tenshinzan Shinshoji temple in Fukuyama-city, Hiroshima, Japan. The temple was founded by the shipbuilding company to console the spirit of the dead in accidents at sea and industry. KOHTEI offers the visitors an opportunity to contemplate spirit of Zen by looking at its landscape-gardens and being subjected to a meditation like experience through its art installation.

 KOHTEI is an art pavilion built in Shinshoji Zen Museum and Gardens within the campus of Tenshinzan Shinshoji temple in Fukuyama-city, Hiroshima, Japan. The temple was founded by the shipbuilding company to console the spirit of the dead in accidents at sea and industry. KOHTEI offers the visitors an opportunity to contemplate spirit of Zen by looking at its landscape-gardens and being subjected to a meditation like experience through its art installation.

  The approach from the footbridge provides the visitor with a breathtaking first impression. KOHTEI's distinctive form was inspired from the roots of temple’s establishment as well as resembling the motif of a ship together with an image of traditionally formulated temple's statics and their form. The theme of materials is then focused on three fundamental materials “Wood”, “Stone” and “Water”.

  The body of the pavilion is entirely covered with Sawara wood (Japanese cypress). The woodwork on the roof was laid using Kokera-buki, a traditional roofing technique that is available in Japan for thousands of years. This is a kind of shingle roofing where 100mm x 300mm x 3mm thick, and 9 layers of tiles are fixed with bamboo nails making one roof compound. In total, 340,000 pieces were laid by the16th generation roofing master based in Kyoto. For the soffit, 250,000 pieces of 100mm x 100mm Sawara wood tiles were used in order to give a monolithic appearance to the pavilion. The experience of standing underneath such space enhances the stark materiality of the landscape against the airy contours of the wooden roof. Surrounding views are framed and visitors can experience ever-changing sceneries.

  The stone landscape represents the ocean in which the ship smoothly floats. The rugged stone has a high content of iron that rusts over the time. It was brought from nearby quarries unrefined and in its original state just as the dynamite blasted it off the face of the cliff, where each stone varies in size and shape, and where its sharp edges provide a strong effect of contrasting light and shadow to the surrounding groundscape.

  The path guides the visitors through the landscape, garden and building providing them with as one seamless experience, allowing them to perceive the building in its multiple aspects. The path then gradually leads the visitors into the interior of the vessel-like roof through a small entrance where one finds a water installation created by scluptor Kohei Nawa, spreading in the darkness. The installation represents the immensity of the ocean and visitors can experience meditation while observing the shimmering lights reflected on the quietly rippling water waves. The darkness together with the faint sound of the room curiously sharpens the visitor's vision and auditory senses.

  Each individual will sense the meditative time and space differently. It was not intended to directly express Zen, but visitors retain the memories of their visit and have the opportunity to consider the sensibility and philosophy of Zen. KOHTEI is a structure that exterior, interior and underneath space reflects the enfolding experience of being in the mountains, creating work that combines both physical and mental experiences. KOHTEI aims to generate creative expressions of inseparably integrated architectural functions: the reality created by the materials and textures, and the experiences they engender. 

Temple Art Pavilion

Fukuyama-city, Hiroshima Prefecture, Japan.

Site Area: 4700m  /  Foot Print Area: 796 ㎡  /  GFA: 550 ㎡

Completed in 2016

 

Architect: SANDWICH Inc. (Kohei Nawa, Yuichi Kodai,Yoshitaka Lee)

Installation: Kohei Nawa | WOW Inc.

Sound: Marihiko Hara

Cooperation: Niccon and SUPER FACTORY

Photo: Nobutada Omote

神勝寺禅と庭のミュージアム http://szmg.jp